cod-P24
P24
este
un Pleurotus
de
vară
precoce
-
culoarea
se schimbă în funcție de temperatură și de
umiditatea ambientală:la
14-16°C
este
gri, la temperaturi mai ridicate culoarea devine tot
mai deschisă, la temperaturi mai scăzute devine tot mai închisă.
CARACTERISTICILE
COMPOSTULUI
-
compostul(substratul) recomandat conține doar paie de cereale(cel
mai indicat ar fi grâul),
bineînțeles paiele trebuie să fie de bună calitate,
tocate la o lungime de 2-4 cm
-un
rol foarte important îl are amestecarea și umectarea uniformă a
paielor până la obținerea unei umidități de 70% și un pH de
7-7,5
-
apoi
substratul obținut trebuie supus unui tratament termic:
pasteurizarea
care poate fi făcută în tunel de pasteurizare sau cu apă caldă
la 70-80°C
sau
semi-sterilizarea
adica
compostul este
supus
unei temperaturi
mai ridicate, la 90°C
-
în
alegerea
tratamentului termic aplicat
substratului
se
ține
cont de experiența
cultivatorului, de
tipul
și de
cantitatea
substratului
INOCULAREA(însămânțarea)
-
temperatura
recomandată pentru substrat la inoculare este de 25°C,
dar acest lucru este posibil doar în
cazul cultivatorilor care dețin
un tunel de pasteurizare, în
cazul pasteurizării cu apă este greu de obținut această
temperatură
-
cantitatea de miceliu necesară inoculării este de 2-2,5 litri la
100 kg de substrat
INCUBAREA
-
maxima
dezvoltare a miceliului se obține la temperaturi de 25-28°C
-
P24
tolerează temperaturi chiar peste 30°C
și
fluctuații de temperatură
-
în mod normal o incubare perfectă adică substratul deveniind
complet alb, se obține în circa 14-17 zile
PRODUCȚIA
-
temperatura
recomandată în faza de producție este de 14-16°C
-
este foarte important să se mențină temperatura constantă și
umiditatea constantă 85-90%
-
P24 este un miceliu agresiv
-
după 25-28 de zile de la inoculare(însămânțare) se pot recolta
ciupercile
-
caracteristica distinctivă este de a și menține culoarea gri-maro
închis chiar și la temperaturi ridicate față de norma de
cultivare a Pleurotusului, chiar meținând o bună dimensiune și
grosime
labreccia.romania@gmail.com
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu